2016.11.28 – Postupné doplňování starších článků

Rozhodl jsem se, že začnu postupně dokončovat rozdělané projekty a první na řadu přišel Terminátor CS-101. Je to logické – jeho rozpracovanost je největší.

Spolu s tím jsem se rozhodl o postupné doplnění všech starších článků ze stavby této poletuchy. I to má svoji logiku – jednak je třeba na něco navázat a navíc je to celkem slušná „studnice moudrosti“. No jo – ale s tím přicházejí prostorové problémy. Ne teda, že by se mi metrové letadlo už nikam nevešlo – ostatně … pod stropem je místa vždycky dost. Problém je s prostorem na webu.

Potíž je v tom, že s novým redakčním systémem je trochu jiná práce s fotkami vkládanými do článků. Pokud se vloží jedna fotka, WordPress si ji uloží v několika verzích – v různé velikosti a v různých rozlišeních. Z jedné fotky se stane fotek 8 a to logicky zabírá nějaké místo.

A to místo mi pomalu dochází – nelze tedy pokračovat stejným stylem. Bohužel mi nezbyde nic jiného, než oprášit „kočkopsa“, kdy část fotek bude na externím servru (na Rajčeti). Příjdu sice o nějakou funkčnost, ale zase získám nějaké ty megabajty. Změny zatím provedeny ZDE, ZDE, ZDE, ZDE, ZDE a ZDE. Článků už je celkem dost a tak to teď bude chvíli vypadat, že se nic neděje – ale úpravy bohužel nějaký čas zaberou.

Nic není zadarmo – ani EET, ani koblihy… a ani freehosting.

P.S. Finalizoval jsem také podobu loga úprav tohoto webu – masakrózní, že?

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *