2016.31.12. – 2016 – Roční zhodnocení

2016.31.12. – 2016 – Zhodnocení

Jak to tak vypadá, tak klidné a spokojené modelářské roky nadobro skončily. Pokud to vypadalo loni tragicky – třeba z důvodu toho, že nám zemědělci rozorali pole, tak ne-e. Letošek to hravě předčil.

Netuším, čím to je, ale já jsem v podstatě úplně přestal chodit lítat. Pokud jsem měl běžně nalítáno kolem 45-55 letových dnů a loni jsem si stěžoval, že jenom 15, tak letošek to všechno překonal – jen 9x. Ale nejenom já mám máslo na hlavě – já jsem ještě v podstatě hrdina. Honza s Davidem byli snad jen 3x.

Ale abych jen neplakal. Za tento rok jsem stihl dokončit a poslat do luftu samokřídlo se záporným šípem Draco. Ze začátku to nelítalo nic moc, ale po výměně pevné vrtule za sklopku to snad bude lepší.

Dětem jsem, v jedné Lidl akci, pořídil mikrodrona – stal se zdrojem mnoha veselých příhod. Nicméně jeden člen naší domácnosti na něj nebude vzpomínat jen v dobrém – teď mám na mysli náš fíkus. Ne vždy se ho podařilo obletět tak, aby se to neobešlo bez kolize.

A jedním dronem to pro letošek neskončilo. Ten z Lidlu lítá tak nějak očekávaně. Je malý a jankovitý. A jelikož mám kameru Mobius, tak od nápadu „natočit video“, k rozhodnutí „nutně potřebuju dron“ nebylo zase tak daleko. Díly jsem objednal na HobbyKingu, koptéru sestavil, oživil a postupně se s ní učil lítat.

Největší změna však nastal jinde – byl spuštěn web ve verzi 3.0. Tím jsem sice přišel o veškerý obsah z verze 2.0, ale díky zálohám články postupně doplňuji. Nové příspěvky jsou doplňovány po staru – tedy po jednotlivých příspěvcích. Takto jsem na web umístil také stavbu (rádoby)F5D CS-101, neboli Terminátora. A udělám to samé se všemi nedokončenými projekty. Dokončené stavby budou z důvodu vlastní lenosti jen v jednom příspěvku a řazené od nejstaršího příspěvku – lépe se to pak čte. Takto byly zveřejněny všechny (3) články s dronem z Lidlu.

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *