2017.10.29 – CS-101 – Ochranné obaly

Přišla vichřice, vypli proud… co já budu dělat? Že bych spáchal obaly na Termouše?

Obaly jsou ze Sunflexu – tato verze je s vetkanou výztuží v reflexní vrstvě. Hrany polepuji hliníkovou samolepící fólií (nikoli tou stříbrnou izolepou, ale opravdu Al fólií).

Princip je velejednoduchý. Křídlo se lihovkou objede přesně podle kontury a Sunflex se střihne s 5mm přesahem na všech stranách. V místě středu křídla se přidá cca 30mm pro zasunutí polovin do sebe.

Druhá půlka futrálu se musí od středové části, v délce 60mm (2*30) rozšířit o dalších 5mm na každé straně tak, aby šly obaly do sebe zasunout.

Pak se poloviny fixnou k sobě kousky izolepy – stačí na několika místech tak cca 100mm od sebe. Tím jsou poloviny spojené a lze jim zalepit hrany Al fólií.

Role Al fólie je široká 102mm – já ji ještě rozříznu v polovině. To je tak akorát šířka na bezproblémový polep. Když jsem šetřil a řezal na třetiny, tak se to za čas začalo odlepovat.

Obaly pro VOP jsou naprosto totožně. Obal na trup se musí naměřit s dostatečnými přesahy – dobrá je metoda „odvalování“. Obzvlášť u takto objemného trupu.

Obaly jsou hotovy, model v nich a už se na něj nepráší.    

Mohlo by se vám líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *